Skip to main content

STICHTING KINDERAKTIVITEITEN HOUTEN

GESCHIEDENIS

Op 3 juni 1975 werd in Houten dorpshuis De Grund geopend. Tegen de verwachting in kwamen de activiteiten in dit gebouw slechts moeizaam op gang. Daarom werd door het dorpshuisbestuur in het voorjaar van 1976 een 'activiteitencommissie van het dorpshuis' in het leven geroepen, die bestond uit bestuursleden van de vele verenigingen uit Houten.

Deze 'aktiviteitencommissie van het dorpshuis' organiseerde aktiviteiten zoals klaverjasavonden, koffieconcerten, tentoonstellingen, cabaret- en filmavonden, knutselmiddagen voor kinderen, aktiviteiten voor kinderen in de vakanties.

Na de overname van Dorpshuis de Grund door de gemeente Houten is de aktiviteitencommissie opgedeeld in verschillende groepen.

Een van deze groepen werd stichting Kinderaktiviteiten Houten.
De stichting Kinderaktiviteiten Houten heeft ten doel het voorbereiden, organiseren, uitvoeren en begeleiden en eventueel sponsoren van diverse aktiviteiten waarin kinderen een belangrijke rol spelen zoals intocht Sinterklaas, Pompoenendag en het Plein van de Peuter, alsmede het onderzoeken en ondersteunen van initiatieven voor nieuwe aktiviteiten die kind gerelateerd zijn.

Stichting Kinderaktiviteiten Houten heeft een bestuur. Dit bestuur bestaat uit een kerngroep, aangevuld met de projectleider van elke activiteit, die wordt georganiseerd.

Elke aktiviteit van de stichting Kinderaktiviteiten Houten wordt door een werkgroep van vrijwilligers uitgevoerd met een projectleider die ook deel uitmaakt van  het bestuur, dat zo’n twee keer per jaar bij elkaar komt.

De stichting Kinderaktiviteiten ontvangt geen subsidie van de gemeente Houten. Zij streven naar kostendekkendheid van elke aktiviteit en doen beroep op externe sponsors.

Jaarlijks worden een aantal vaste aktiviteiten georganiseerd.

Heeft u nieuwe ideeën voor aktiviteiten, wilt u dan contact opnemen met het bestuur:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.