Skip to main content

Pompoenendag 2023

Droge, drukke en gezellige Pompoenendag op zaterdag 21 oktober 2023

Twee paar gespannen kijkende kinderogen staren naar boven. ‘Eén, twee…drie!’ vrijwilliger Lysanne trekt aan het touw en met een klap gaat de bovenkant van de klaargelegde pompoen eraf. Vier meter verderop bakken vrijwilligers Louise en Rolf de ene na de andere wafel. ‘Dit hadden we toch echt niet verwacht’, zegt organisator Rohan. ‘Het weer was deze week zo slecht. Vanmorgen was het nog regenachtig tijdens het opbouwen en nu is het droog en druk!’

Vele vrijwilligers en honderden kinderen waren afgelopen zaterdag actief tijdens de jaarlijkse Houtense Pompoenendag. ‘Vergeet de ouders niet’, zegt Bas, vader van twee. Met messen, lepels en boormachines worden de pompoenen uitgehold en omgevormd tot lampionnen. Sommige kinderen zijn al verkleed voor de optocht later op de avond.

‘Het leuke is dat er veel verschillende Houtenaren bij de Pompoenendag zijn betrokken’, zegt Mathieu die de dag alweer een aantal jaren organiseert. ‘We zijn heel blij met de muziek van KNA bij de optocht, met de verkeersregelaars, met Olaf onze grote vrijwilligers-regelaar en met onze EHBO’ers. En dan hebben we het nog niet gehad over al die andere vrijwilligers’.

’s Avonds staat er weer één klaar: Henk verwelkomt de kinderen en hun ouders bij het startpunt van de lampionnenoptocht. René maakt nog wat foto’s en dan zet de KNA de muziek in en gaat het in optocht naar het Plein. Daar worden de prijzen uitgereikt voor de mooist versierde pompoen, de mooiste kleurplaat en het kind in het mooiste kostuum.

                Foto’s: © René van den Brandt

ORGANISATIE
De organisatie van deze dag is in handen van de Stichting Kinderaktiviteiten Houten in samenwerking met winkelgroep Het Oude Dorp in Houten (met dank aan Pompoenendag Cothen).

Voor nadere info : Henk Vernooij per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.